Salsa z nopales
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 63 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 324.1 mg
 - Vláknina 6782.5 mg
 - Vitamín A 6782.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chilli odrůdy fresno napíchneme na špíz a opečeme nad plamenem, až se na slupkách začnou tvořit puchýře. Opečené vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, odstraníme slupku, semena a nakrájíme nahrubo.
 - 
                                2
Trny z nopales odstraníme, odřízneme tlustý konec u každého plátu, opláchneme, nakrájíme na pruhy a potom na malé kousky.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme nopales, cibuli a oloupané stroužky česneku. Vaříme 10-15 minut, do změknutí.
 - 
                                4
Směs necháme okapat v sítu a dvakrát propláchneme pod tekoucí vodou. Odstraníme cibuli a česnek.
 - 
                                5
Červenou cibuli a tomatillos nakrájíme najemno, vložíme do mísy a přidáme kaktus a chilli.
 - 
                                6
Směs nandáme do velké zavařovací sklenice, zalijeme jablečným octem a uzavřeme. Dáme do lednice alespoň na 1 den, občas obrátíme. Salsa vydrží až 10 dnů.