Taquitos s hovězím
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
 - 150 g Mouka kukuřičná
 - 750 ml Vývar z hovězích kostí
 - 120 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 27.3 mg
 - Draslík 287.2 mg
 - Vláknina 1662.1 mg
 - Vitamín A 1662.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm, vložíme do hrnce, přidáme celé stroužky česneku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vaříme 10 -15 minut mírným plamenem, než bude maso měkké. Maso vyndáme do čistého hrnce a vývar uchováme.
 - 
                                2
Mouku smícháme se solí, přiléváme teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého jde vymodelovat koule. Zabalíme ji do fólie, necháme hodinu v chladu. Těsto rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 12 placek.
 - 
                                3
V rozehřáté pánvi opečeme tortilly z každé strany 15 - 20 vteřin. Tortilly držíme teplé a vláčné ve vlhké utěrce.
 - 
                                4
Do hrnce s masem přidáme oregano, kmín, protlak, cukr a 2 lžíce vývaru. Povaříme několik minut, aby se chutě spojily.
 - 
                                5
Na každou teplou tortillu položíme kousek salátu, navrch dáme trochu náplně a lžičku cibulové pochoutky. Přeložíme napůl, podáváme teplé.