Rybářská dušená směs
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
 - 275 g Krevety tygří - loupané
 - 75 g Sýr Čedar
 - 500 g Mušle slávky
 - 300 ml Vývar rybí
 - 120 ml Víno bílé
 - 250 ml Créme fraiche
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 12 ks Hřebenatka
 - 3 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 830 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 138.7 mg
 - Draslík 1128.6 mg
 - Vláknina 5745 mg
 - Vitamín A 5745 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky očistíme, odstraníme ty, které se neotevřou, a propláchneme studenou vodou. Do hluboké pánve nalijeme vodu do výše 2,5 cm, přidáme jednu nakrájenou cibuli a česnek. Přivedeme k varu, vložíme slávky a přikryjeme pokličkou. Vaříme 5-6 minut, občas pánví zatřeseme. Slávky vyjmeme, ty které se neotevřou vyhodíme, vyndáme z lastur a odložíme stranou.
 - 
                                2
Vývar ze slávek přecedíme přes látku, aby se odstranil zbývající písek. Tekutinu doplníme rybím vývarem na 300 ml.
 - 
                                3
Hřebenatky v lasturách otevřeme, vyřízneme bílý sval a oranžový korál. Opláchneme pod studenou vodou a vložíme do mísy. Tresku nakrájíme na velké kostky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
 - 
                                4
Zbývající cibuli nakrájíme na tenké plátky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a smažíme 2-3 minuty. Přidáme bramboru na plátky a nasekaný tymián. Zakryjeme a dusíme 15 minut, až brambora změkne. Z paprik vyřízneme střed, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a bramboře a několik minut dusíme. Vmícháme vývar, víno, creme fraiche, promícháme a přidáme hřebenatky a tresku, vaříme 5 minut na mírném ohni, pak přidáme syrové vyloupané krevety. Vaříme ještě 3-4 minuty, pak přidáme slávky a 2 minuty prohřejeme.
 - 
                                5
Dle chuti omáčku okořeníme, rozdělíme do misek, ozdobíme snítkou tymiánu a posypeme strouhaným sýrem.