Americký krevetový salát
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
 - 250 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Kapie
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olivy černé
 - 3 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 565.7 mg
 - Vláknina 6282.5 mg
 - Vitamín A 6282.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky, sterilovanou kapii nakrájíme na proužky, olivy necháme okapat a rozpůlíme je. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jádra, dužinu nakrájíme na tenké proužky. Nakrájenou zeleninu přidáme ke krátce povařeným krevetám a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno. Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, nakonec přidáme kopr.
 - 
                                3
Vychlazenou směs krevet smícháme s proužky rajčat, přelijeme dresinkem a necháme v lednici odležet minimálně 15 minut.
 - 
                                4
Ozdobíme sekaným koprem.