Zelený salát s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 992 mg
 - Vláknina 18204 mg
 - Vitamín A 18204 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lusky a hrášek opláchneme, odřízneme konce chřestu, každou zeleninu samostatně blanšírujeme jednu minutu ve vroucí vodě. Slijeme a zchladíme ve studené vodě, necháme dobře okapat.
 - 
                                2
Lusky a hrášek dáme do pánve na rozpuštěné máslo, pocukrujeme a necháme chvíli prohřát.
 - 
                                3
Vyloupaný hrášek blanšírujeme asi 3 minuty, zchladíme, necháme okapat. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, přidáme k ostatní zelenině.
 - 
                                4
Smícháme limetkovou šťávu, ocet, olej a koriandr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme vychladit.