Tuňákový salát s taštičkami wonton
Suroviny
- 250 g Salát hlávkový
 - 150 g Tuňák obecný
 - 200 g Šalotka
 - 100 g Baby kukuřice
 - 200 g Těstoviny Ravioli
 - 150 g Hrachové lusky
 - 0.5 ks Pomeranče
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Pažitka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 0.56 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 324 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 65.8 mg
 - Draslík 683.6 mg
 - Vláknina 11950.5 mg
 - Vitamín A 11950.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na dresink vymačkáme šťávu z limetky a pomeranče, smícháme s nastrouhaným zázvorem a nasekanou pažitkou. Vše promícháme se sójovou omáčkou, octem a oleji. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Chilli papričku nakrájíme na jemné proužky, šalotku na tenké plátky. Opláchneme a očistíme kukuřici a cukrové lusky. V pánvi rozpálíme arašídový olej, vsypeme připravenou zeleninu a smažíme asi 3 minuty dokřupava. Vše dáme do hrnce, zalijeme dresinkem a dáme stranou.
 - 
                                3
Sezam a černuchu nasypeme na talíř, rybu osolíme, opepříme a obalíme ve směsi. V pánvi rozpálíme olej a rybu na něm opékáme asi 2 minuty z každé strany. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.
 - 
                                4
Taštičky wonton nakrájíme na proužky, do pánve dáme trochu oleje a opečeme dozlatova. Vyjmeme na papírový ubrousek a lehce posolíme.
 - 
                                5
Listy salátu opláchneme, osušíme a promícháme s uvařenou zeleninou. Přelijeme zbytkem dresinku a důkladně promícháme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme proužky tuňáka a taštiček.