Holandský matjesový koktejl
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 4 ks Matjesy - filet
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Džus ananasový
 - 2 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 1.9 mg
 - Draslík 439.9 mg
 - Vláknina 6969.9 mg
 - Vitamín A 6969.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory ve slupce uvaříme do měkka. Smícháme majonézu, jogurt, smetanu, sůl, pepř, kari, ananasovou šťávu a estragonový ocet.
 - 
                                2
Matjesové řezy, oloupaná jablka, brambory a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s připravenou majonézou a necháme 30 minut v lednici.
 - 
                                3
Podáváme ve skleněných miskách s pečivem.
 - 
                                4