Lahodná zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 600 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 501.7 mg
 - Vláknina 14569.8 mg
 - Vitamín A 14569.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, stonek celeru očistíme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm minutu podusíme.
 - 
                                2
Přidáme vypranou červenou čočku, vývar, vodu, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme 15 minut při mírné teplotě, až je zelenina měkká.
 - 
                                3
Rajče spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme na kostičky vložíme do polévky a vaříme 10 minut pod pokličkou.
 - 
                                4
Vyjmeme bobkový list. Polévku nalijeme do talířů a posypeme kolečky jarní cibulky. Ihned podáváme.