Krůtí řízky na paprice
Suroviny
- 450 g Krůtí maso
 - 10 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1155 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 101 mg
 - Draslík 402.3 mg
 - Vláknina 1888.7 mg
 - Vitamín A 1888.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí řízky nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky.
 - 
                                2
Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, vložíme proužky papriky a dusíme asi 7 minut při 600 W. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Do formy přidáme maso, víno, mletou papriku, vývar a smetanu smíchanou se strouhankou. Zakryjeme a dusíme 7 minut při 600 W. Během této doby jednou promícháme.
 - 
                                4
Hotový pokrm posypeme nasekanými lístky petrželky a ihned podáváme.