Italská frittata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 429 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 379.9 mg
 - Draslík 803.1 mg
 - Vláknina 16052.7 mg
 - Vitamín A 16052.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolenou vodu přivedeme k varu, neoloupané brambory nakrájíme na plátky 5 mm silné. Vložíme je do vody a vaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Vejce rozšleháme s vodou a rozmarýnem. Artyčoky v nálevu necháme okapat. V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj brambory, artyčoky a za stálého obracení pečeme asi 5 minut. Snížíme teplotu, přidáme rozšlehané vejce, zakryjeme a pečeme ještě 7-10 minut.
 - 
                                3
Mozzarellu nasekáme na hrubo, spolu s nastrouhaným parmazánem ji stejnoměrně rozdělíme na upečenou frittatu. Pánev přiklopíme a ještě 2 minuty zapékáme, až se sýr začne rozpouštět.
 - 
                                4
Posypeme ji nasekanou petrželkou, rozkrájíme na díly a ihned podáváme.