Dušené jarní mrkvičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 349 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 14.9 mg
 - Vláknina 9272.3 mg
 - Vitamín A 9272.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé mrkvičky oškrábeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme mrkvičky a 5 minut opékáme. Pak přidáme česnek, zalijeme ho estragonovým octem a vodou.
 - 
                                3
Mrkvičky osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut, až jsou hotové, ale ještě pevné. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody.
 - 
                                4
Nakonec mrkvičky dochutíme solí, pepřem a posypeme pažitkou. Dáme na mísu a podáváme.