Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 409.2 mg
 - Vláknina 6014.8 mg
 - Vitamín A 6014.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku rozpálíme olej a cibuli na něm asi 5 minut osmahneme. Zasypeme ji škrobem, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až omáčka zhoustne. Stále ji přitom mícháme. Hotovou omáčku nalijeme do mísy, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci (hladina přibližně ve výšce 5 cm), vložíme do ní růžičky květáku a brokolice, asi 7 minut vaříme, aby zůstaly ještě pevné. Slijeme, zeleninu zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Potom ji vložíme do omáčky, promícháme, osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme v chladu.
 - 
                                3
Zelí opereme a nakrájíme na velmi tenké nudličky, které promícháme s ostatní zeleninou.
 - 
                                4
Salát upravíme na mísu a ihned podáváme.