Francouzské vaječné tousty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 64.5 mg
 - Draslík 42.3 mg
 - Vláknina 783 mg
 - Vitamín A 783 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bagetu nakrájíme šikmo na 2,5 cm silné plátky. Rozložíme je vedle sebe na plech.
 - 
                                2
V míse smícháme vejce, smetanu, med, strouhaný muškátový oříšek a vanilkovou esenci. Směsí zalijeme chlebíčky a necháme je 15 minut nasáknout, jednou obrátíme.
 - 
                                3
Plech vyložíme papírem na pečení, chlebíčky na něj rozložíme a pečeme v předehřáté troubě na 260°C z každé strany 8-10 minut. Javorový sirup zahřejeme a podáváme společně s hotovými tousty.