Česnečka s bílkovou jíškou
Suroviny
- 1300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Polévkové koření
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 28 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 66.3 mg
 - Vláknina 690.8 mg
 - Vitamín A 690.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřátém oleji osmažíme hrubou mouku, odstavíme z plotny a vmícháme bílky. Na mírném ohni mícháme, až se bílky srazí a spojí s moukou na malé hrudky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a vaříme za občasného zamíchání asi 10 minut.
 - 
                                2
Polévku odstavíme z plotny a vmícháme do ní polévkové koření a rozetřený česnek.
 - 
                                3
Při podávání posypeme každou porci nakrájenou pažitkou.