Opočené tousty se slávkami a mušličkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 10530 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 621.6 mg
 - Vláknina 11230 mg
 - Vitamín A 11230 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušličky dáme do mísy, zalijeme je studenou vodou se 2 hrstkami
 - 
                                2
hrubé soli a necháme alespoň 2 hodiny pročišťovat. Slávky pod tekoucí studenou vodou očistíme a omyjeme. Nasekáme petrželku, oloupáme stroužky česneku a lehce je podrtíme.
 - 
                                3
Do 2 pánví nalijeme po 1 lžíci olivového oleje, přidáme 1/2 stroužku oloupaného česneku, trochu nasekané petrželky a malou sklenku bílého vína. Do jedné pánve přidáme mušličky, do druhé slávky, obě zakryjeme pokličkami a prudce povaříme, dokud se mušle neotevřou. Vyhodíme ty, které se neotevřely. Vyloupané dáme do mísy. Přes síto na ně scedíme tekutinu, v níž se vařily.
 - 
                                4
V jiné pánvi osmažíme na oleji zbývající 1 a 1/2 stroužku česneku a papričku, potom oboje vyjmeme a vyhodíme. Přídáme slávky, mušličky a zalijemem je scezenou omáčkou, v níž se vařily a necháme ji zprudka vypařit. Nakonec všechno posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                5
Nasucho opečeme na pánvi nebo v troubě krajíčky chleba, jakmile budou opečené, překrojíme je na poloviny a navršíme na ně připravené mořské plody. Všechno urovnáme na plochou mísu a horké podáváme.