Bylinkové lasagne s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1107 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 117.3 mg
 - Draslík 1012.2 mg
 - Vláknina 8752.5 mg
 - Vitamín A 8752.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těsto. Omyjeme aromatické bylinky, osušíme je a jemně nasekáme. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něho vejce, přidáme olej, nasekané aromatické bylinky a špetku soli. Přiléváme vlažnou vodu a ze všech ingrediencí vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut na chladném místě odpočívat.
 - 
                                2
Mezitím připravíme omáčku. Česnek lehce podrtíme. Opereme petrželku a osušíme ji. Oškrábeme kartáčem nebo špachtlí slávky, několikrát je propláchneme v dostatečném množství studené vody a pak je scedíme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dáme na něj stroužek česneku, slávky, snítky petrželky, přilijeme bílé víno a necháme slávky při střední teplotě za občasného potřesení pánví pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme, dáme do mísy a ty, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes sítko a uschováme.
 - 
                                3
Cukety omyjeme a pokrájíme na kolečka. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a kolečka cuket na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Přidáme vyloupané slávky, trochu tekutiny z vaření, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechno za občasného zamícháni dřevěnou vařečkou asi 2 minuty podusíme.
 - 
                                4
Válečkem rozválíme těsto na tenký plát a na povrchu ho posypeme trochou mouky. Z těsta krájíme pruhy o šířce 1,5 cm a délce 7-8 cm a pokládáme je na vál, aby proschly.
 - 
                                5
V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente, vysypeme je na servírovací mísu, promícháme s omáčkou ze slávek a cuket a podáváme.