Krevety a mušle s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 566 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 212.9 mg
 - Vláknina 3702.5 mg
 - Vitamín A 3702.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Otevřeme mušle, vyřízneme z nich bílou i oranžovou část, omyjeme a jemně osušíme utěrkou. Očistíme stonky chřestu, odkrojíme z nich dolní tvrdou část, škrabkou na brambory je oloupeme a pokrájíme na 10 cm dlouhé kusy, omyjeme a uvaříme v páře.
 - 
                                2
Omyjeme kopr a natrháme na kousky. Vyloupeme krevety, odstraníme z nich černé střívko a omyjeme je ve studené vodě. V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou pepře, přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku.
 - 
                                3
Na mírném plameni rozehřejeme pánev na opékání, pečeme na ní za občasného otáčení 2-3 minuty krevety a mušle a osolíme je. Přemístíme je na servírovací mísu, obložíme chřestem, zalijeme připravenou omáčkou, posypeme koprem a hotový pokrm ihned podáváme.