Brambory s pažitkou a máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 356 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 698 mg
 - Vláknina 8485.5 mg
 - Vitamín A 8485.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Moučné brambory (takové, co se rychle rozvářejí) dobře omyjeme a ve slupce je dáme vařit do osolené vody. Pažitku a řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a dáme do mísy, (případně dosolíme podle chuti) a rozmačkáme vidličkou.
 - 
                                2
Polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme pažitkou a řeřichou. Podáváme horké.