Teplá omáčka s hořčicí ke chřestu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 25 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 4.4 mg
 - Draslík 0.6 mg
 - Vláknina 124.8 mg
 - Vitamín A 124.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rozehřátého másla přidáváme po lžičkách mouku za stálého míchání. Když je mouka dobře rozmíchaná, necháme jíšku mírně vychladnout. Poté jíšku nad mírným plamenem ředíme vodou a vaříme 30 minut, aby mouka ztratila moučnou chuť. Potom za stálého míchání přidáváme hořčici a mícháme do zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a osolíme.