Teplá brusinková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr třtinový
  • 250 g Kompot brusinkový
  • 10 g Křen
  • 2 ks Mandarinky
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 108.8 mg
  • Vláknina 1905 mg
  • Vitamín A 1905 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brusinky vlijeme na pánev. Mandarinky oloupeme, nakrájíme na malé kostky a vysypeme je do pánve.

  • 2

    Ovoce zahřejeme a pomalu přidáváme oloupaný, na tenké kolečka nakrájený česnek, vanilkový cukr, nastrouhaný křen, med, cukr a všechny suroviny povaříme přibližně 10 minut.

Komentáře k receptu