Osvěžující okurkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 234 mg
 - Vláknina 625 mg
 - Vitamín A 625 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátovou okurku nakrájíme na plátky, které upravíme na servírovací míse.
 - 
                                2
V misce smícháme cukr, sůl, rýžový vinný ocet a horkou vodou přelijeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Poté necháme vychladnout. Okurkové plátky přelijeme zálivkou.
 - 
                                3
Na tenké plátky nakrájíme šalotku a posypeme okurkový salát.
 - 
                                4
Salát dáme vychladit a poté podáváme.