Krevetový kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1410 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 193.2 mg
 - Draslík 351.5 mg
 - Vláknina 6269 mg
 - Vitamín A 6269 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme ingredience na marinádu. Vložíme rozmrazené krevety, důkladně promícháme, aby se pokryly marinádou a dáme je na hodinu uležet.
 - 
                                2
Zatím čerstvý nebo rozmražený hrášek necháme přejít varem, scedíme a počkáme, až okape. Smícháme v míse s vařenou rýží, osolíme, zakapeme olejem.
 - 
                                3
Marinované krevety napícháme na špízové jehly střídavě se závitky slaniny a grilujeme za průběžného otáčení 10 minut. Na pánvi orestujeme na másle nakrájené žampiony, osolíme a podáváme spolu s hráškovou rýží jako přílohu ke kebabům.