Italské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 3069 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 124 mg
 - Draslík 1868.8 mg
 - Vláknina 26832 mg
 - Vitamín A 26832 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.2 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve namočíme na 10 minut do horké vody sušená rajčata. Mezitím nakrájíme na nudličky kuřecí maso bez kůže a kostí. Rajčata scedíme, nadrobno nakrájíme. Kuře i rajčata osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a za častého obracení na něm restujeme asi 10 minut dozlatova kuřecí nudličky. Hotové je vyndáme z pánve a uchováváme teplé.
 - 
                                3
Do pánve nalijeme 3-4 lžíce vody, zamícháme a vše se krásně spojí s vysmaženou šťávou z kuřete. Přidáme připravená rajčata, rozčtvrcené pecek zbavené černé olivy, opláchnuté a okapané kapary, kuře, vše promícháme, dosolíme a dochutíme cayenským pepřem a ohříváme asi 3 minuty.
 - 
                                4
Ne ohřáté talíře položíme na másle podušený a česnekem ochucený špenát a na něj poklademe připravenou směs. Můžeme ozdobit měsíčkem citronu.