Italské grilované kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 310 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 155 ml Citronová šťáva
  • 155 ml Olej olivový
  • 3 ks Kuře
  • 3 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3111 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 231 g
  • Sodík 954 mg
  • Bílkoviny 238 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 956.3 mg
  • Draslík 2587.6 mg
  • Vláknina 8245.8 mg
  • Vitamín A 8245.8 mg
  • Vitamín B6 4.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrudníkem dolů položíme kuřata a podél páteře přeřízneme na polovinu.

  • 2

    Ostrým nožem rozlomíme prsní kost, klouby křidélek a stehen mírně nařízneme a kuřata zploštíme.

  • 3

    Obrátíme je a vnitřek stlačíme. Odstraníme tuk a odstraníme konce křidélek.

  • 4

    Připravíme marinádu - olej, pepř, rozmarýn a citr.šťáva a 4 hodiny maso marinujeme.

  • 5

    Kuřata položíme na olejem potřený gril, strana pokrytá kůží směřuje dolů.

  • 6

    Po 15 minutách obrátíme. Potíráme a obracíme.

  • 7

    Hodinu grilujeme.

  • 8

    Osolíme, opepříme a podáváme ozdobená plátky citrónu, s bramborami pečenými ve slupce.

Komentáře k receptu