Rajčatový salát s bazalkou a parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 63 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 321.3 mg
 - Vláknina 3563.5 mg
 - Vitamín A 3563.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jemně nasekáme čerstvou bazalku, prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme sýr parmezán a umeleme pepř. Rajčata ponoříme na 1 minutu do vroucí vody, zchladíme je, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Plátky rajčat rozložíme na velkou servírovací mísu tak, aby se překrývaly a posypeme je nasekanou bazalkou.
 - 
                                3
Dále připravíme zálivku. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s bílým vinným octem a s prolisovaným česnekem, zálivkou pak pokapeme plátky rajčat na míse.
 - 
                                4
Před podáváním salát posypeme nastrouhaným parmezánem a podle chuti opepříme.