Plzenské vošouchy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 98.1 mg
 - Draslík 887.9 mg
 - Vláknina 15118 mg
 - Vitamín A 15118 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Přidáme nastrouhanou mrkev. Vše ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.
 - 
                                2
Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
 - 
                                3
Zlatavé vošouchy podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.Podáváme se zelím.