Tofu se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 46 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Solamyl
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Sýr sójový - Tofu
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 515.7 mg
  • Vláknina 12342.5 mg
  • Vitamín A 12342.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lžíci a půl škrobu smícháme se sójovou omáčkou. Tofu necháme okapat, rozkrájíme ho na 4 plátky, které rozkrájíme ještě na trojúhelníky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno.

  • 2

    Tofu obalíme ve zbylém škrobu. V pánvi rozpálíme olej a tofu v něm ze všech stran opékáme asi 12 minut.

  • 3

    Fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky. Tofu vyjmeme z pánve, dáme do ní houby, česnek a dusíme asi 2 minuty, za stálého míchání. Pak přidáme vývar, fazole, papriku a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, pánev přiklopíme a dusíme ještě 7 minut. Po této době teplotu opět zvýšíme a přidáme rozmíchaný škrob se sójovou omáčkou. Povaříme asi 2 minuty, pak přidáme tofu a promícháme. Necháme vařit 2 minuty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu