Sépie po námořnicku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 5 g Šafrán
  • 5 g Kari koření
  • 600 g Sépie
  • 200 g Rajčata
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1052 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 796.6 mg
  • Vláknina 3828.3 mg
  • Vitamín A 3828.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie vykucháme, stáhneme z nich vnější blánu, promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a pokrájíme na kroužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nasekáme. Dáme je okapat do cedníku. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku, lehce ho podrtíme.

  • 2

    Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm cibuli, česnek a papričku, aniž bychom je nechali zbarvit. Přilijeme víno, na prudkém plameni ho necháme vyvařit, pak přisypeme karí koření a vše promícháme.

  • 3

    Přidáme kolečka sépií, zamícháme, přidáme šafrán rozmíchaný ve lžíci vody, bobkový list, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře, na středním plameni vše dusíme pod pokličkou 5 minut za občasného zamíchání. Nakonec přidáme nasekaná rajčata a zvýšíme plamen. Po chvíli stáhneme pánev z ohně, posypeme kroužky sépií, omytou, osušenou a nasekanou petrželkou a hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře k receptu