Červená parmice s omáčkou z bylinek a hub
Suroviny
- 450 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Parmice
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Bazalka
 - 2 kávová lžička Strouhanka
 - 2 kávová lžička Sýr Parmezán
 - 0.5 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 1 ks Citrony
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 0.6 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 75.5 mg
 - Draslík 958.8 mg
 - Vláknina 5066 mg
 - Vitamín A 5066 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V menší pánvi smícháme celé menší žampióny, na jemno nasekaný česnek a olej. Smažíme na střední teplotu asi minutu. Přidáme všechny bylinky, citrónovou šťávu, víno a kukuřičnou mouku. Přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí. Můžeme přidat esenci z ančoviček. Odstavíme.
 - 
                                2
Rybu (můžeme použít i cejna nebo sardinky) očistíme, po břišní straně rozřízneme od žaber k ocasu. Vyčistíme břišní dutinu a pokud chceme, ponecháme játra. Rybu položíme do mělké zapékací nádoby, na které ji můžeme i podávat. Omáčku nalijeme na rybu, posypeme strouhaným Parmezánem a stouhankou.
 - 
                                3
Nádobu zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 190°C. Na posledních 5 minut pečení můžeme alobal odejmout.