Lusky s krevetami
Suroviny
- 60 g Ořechy burské pražené
 - 450 g Krevety tygří - loupané
 - 60 g Bambusové výhonky
 - 120 g Hrachové lusky
 - 180 ml Vývar zeleninový
 - 30 ml Sherry brandy
 - 2 kávová lžička Omáčka sójová
 - 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.31 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 839 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 237.9 mg
 - Draslík 636.1 mg
 - Vláknina 11517.5 mg
 - Vitamín A 11517.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrachové lusky vložíme do rozpáleného oleje a asi 1 minutu smažíme. Vyndáme a přidáme je k oloupaným burským oříškům.
 - 
                                2
Z pánve vylijeme všechen olej. Smícháme kukuřičnou mouku se sojovou omáčkou, brandy, solí, pepřem a vývarem. Směs dáme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty na mírném ohni, dokud nezhoustne. Přidáme vařené, oloupané krevety a bambusové výhonky, zhruba minutu prohříváme. Ihned podáváme.