Halušky se zelím a uzeným

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 750 g Vepřové maso uzené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2089 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 233 mg
  • Draslík 303.7 mg
  • Vláknina 4011 mg
  • Vitamín A 4011 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nastrouháme brambory, osolíme. Vmícháme dvě vejce a přidáme mouku, vznikne tužší těsto.

  • 2

    Zelí připravíme obvyklým způsobem.

  • 3

    Dáme vařit vodu a do vroucí vody pomocí haluškovacího cedníku protlačíme těsto. Krátce povaříme a slijeme. Smícháme halušky se zelím.

  • 4

    Nakrájíme uzené maso vmícháme k haluškám se zelím a na talíři omastíme.

Komentáře k receptu