Salsa z batátů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 26 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 742.1 mg
 - Vláknina 14225 mg
 - Vitamín A 14225 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 109 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme limetkovou šťávu a necháme nasáknout.
 - 
                                2
Odkrojíme vršek a spodek pomeranče. Postavíme na vál, a pečlivě odřežeme všechnu kůru a bílou dužinu. Rozkrájíme nad mísou na dílky.
 - 
                                3
Batát oloupeme a opláchneme pod studenou vodou, rozkrájíme na čtvrtky, pak na jemné plátky. Přidáme do mísy s pomeranči. Okurku rozkrojíme podélně napůl, vyjmeme semena, nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Z chilli odstraníme stopku, rozřízneme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme do mísy, přidáme nakrájenou červenou cibuli s limetkovou šťávou a dobře zamícháme. Zakryjeme a necháme hodinu stát při pokojové teplotě.
 - 
                                4
V lednici můžeme uchovat až 3 dny.