Salsa z čajotu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Okurka salátová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.5 ks Meloun cukrový
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 31 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 67.4 mg
  • Vláknina 1047.3 mg
  • Vitamín A 1047.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 591.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čajot (nebo salátovou okurku) oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Meloun galia rozřízneme a vyndáme semínka, nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse.

  • 2

    Omáčku chilli nebo habaněro rozmícháme s limetkovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na směs melounu a čajotu.

  • 3

    Dobře promícháme a před podáváním necháme hodinu v chladu. V lednici vydrží salsa až 3 dny.

Komentáře k receptu