Salsa z čajotu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 31 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 67.4 mg
 - Vláknina 1047.3 mg
 - Vitamín A 1047.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 591.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čajot (nebo salátovou okurku) oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Meloun galia rozřízneme a vyndáme semínka, nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse.
 - 
                                2
Omáčku chilli nebo habaněro rozmícháme s limetkovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na směs melounu a čajotu.
 - 
                                3
Dobře promícháme a před podáváním necháme hodinu v chladu. V lednici vydrží salsa až 3 dny.