Solnohradské noky z piškotového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 172.2 mg
 - Draslík 54.1 mg
 - Vláknina 1890 mg
 - Vitamín A 1890 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
 - 
                                2
Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla.
 - 
                                3
Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za postupného přisypávání prosáté mouky a promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
 - 
                                4
Mléko vlijeme do většího pekáče a uvedeme do varu. Vrstva mléka musí být nízká. Piškotovou hmotu vložíme do pekáče s mlékem, rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme do vyhřáté trouby upéci dorůžova. Navrchu bude hmota opečená a vespod vláčná.
 - 
                                5
Z upečené hmoty vykrajujeme pomocí lžíce malé noky, které posypeme moučkovým cukrem.
 - 
                                6
Ihned podáváme.