Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1338 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 273.8 mg
- Draslík 915.3 mg
- Vláknina 1300.5 mg
- Vitamín A 1300.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtyři stejně velké kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.
-
2
Vývar zahřejeme, vložíme porce ryby a necháme 10 minut vařit. Rybu necháme v teple.
-
3
Vývar slijeme a krátce ho svaříme se smetanou a šafránem. Vlijeme rozšlehané žloutky s trochou omáčky a již nevaříme. Osolíme a opepříme.
-
4
Kerblík omyjeme a nasekáme, větší část dáme do omáčky. Porce ryb upravíme na talíře, posypeme zbylým kerblíkem a podáváme s omáčkou.