Filé z tresky s kerblíkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 750 g Treska aljašská
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kerblík
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.25 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1338 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 273.8 mg
  • Draslík 915.3 mg
  • Vláknina 1300.5 mg
  • Vitamín A 1300.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z tresky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtyři stejně velké kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.

  • 2

    Vývar zahřejeme, vložíme porce ryby a necháme 10 minut vařit. Rybu necháme v teple.

  • 3

    Vývar slijeme a krátce ho svaříme se smetanou a šafránem. Vlijeme rozšlehané žloutky s trochou omáčky a již nevaříme. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Kerblík omyjeme a nasekáme, větší část dáme do omáčky. Porce ryb upravíme na talíře, posypeme zbylým kerblíkem a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu