Dýňové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 136 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 263.3 mg
 - Draslík 2649.7 mg
 - Vláknina 8452 mg
 - Vitamín A 8452 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.8 mg
 - Vitamín E 8.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme středně velkou dýni, vybereme semena a dužinu rozkrájíme na kostky. Dále rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a umeleme pepř.
 - 
                                2
Dýňovou dužinu (asi 400 g) vložíme do hrnce s vařící vodou a vaříme 20-25 minut, když dužina změkne, rozmačkáme ji. Mezitím ve vyšší pánvi nasypeme do rozpuštěného másla hladkou mouku, za stálého míchání ji asi 3 minuty pražíme a pak postupně přiléváme mléko. Stále mícháme, až vznikne hustý bešamel. Pánev odstavíme, do směsi všleháme žloutky, přimícháme rozmačkanou dýni a směs opepříme. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do dýňové směsi.
 - 
                                3
Do olejem vymazaných a strouhankou vysypaných zapékacích misek nalijeme připravenou směs a misky vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C, při této teplotě pečeme suflé 20-25 minut.
 - 
                                4
Když suflé nabude a zezlátne, vyjmeme misky z trouby a hotový pokrm hned servírujeme.