Venkovské bagety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 616 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 162.6 mg
 - Vláknina 8250 mg
 - Vitamín A 8250 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kynuté těsto zpracujeme pro nás obvyklým způsobem. Droždí použijeme čerstvé v kostce a vodu vlažnou, její množství se může velmi nepatrně lišit. Na přípravu využijeme domácí pekárnu, kde jednotlivé suroviny vkládáme v pořadí dle návodu, nebo těsto připravíme klasicky. Nejraději robotem s hnětacím hákem.Z trošky už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek a po vykynutí zpracujeme se vším ostatním na hladké, vláčné a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
 - 
                                2
Po vykynutí těsto rozdělíme na čtyři díly, zpracujeme do bochánků a z každého vyvalíme bagetku o délce cca 36 cm. Tyto bagety ještě na vále ovalíme v hladké mouce, kterou na povrchu baget v jemné vrstvě necháme. Bagety vložíme do specialního perforovaného plechu určeného na jejich pečení a několika šikmými řezy je nařízneme. Hodí se k tomu např. vroubkovaný nůž potřený trochou oleje, aby se těsto nelepilo. Forma má nepřilnavý povrch a ničím se nepotírá, při kynutí a následném pečení si bagety zachovají svůj tvar. Bagety v této formě přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.Kdo nemá tento speciální plech, tak použije běžný plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií.
 - 
                                3
Vykynuté bagety vkládáme do více vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut na 200°C.