Treska na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 64.5 mg
 - Draslík 477.4 mg
 - Vláknina 19239.6 mg
 - Vitamín A 19239.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmraženou tresku nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme po obou stranách v hladké mouce.
 - 
                                2
Na pánvi na troše oleje rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, orestujeme ji. Vložíme připravené porce tresky a opečeme je po obou stranách. Přidáme koření, dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                3
Před dokončením odstraníme pokličku a vodu necháme zcela vydusit. Vyjmeme koření a pokrm podle chuti osolíme.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.