Polévka z opraženého droždí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1112 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 690.7 mg
 - Vláknina 3328 mg
 - Vitamín A 3328 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na másle opražíme rozdrobené droždí, zalijeme vodou a chvíli povaříme.
 - 
                                2
Přidáme oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a znovu krátce povaříme. Polévku podle chuti osolíme a zavaříme do ní nudle nebo jiné drobné těstoviny.
 - 
                                3
Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme.