Jahodovo - jogurtová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 380.3 mg
 - Vláknina 5000.4 mg
 - Vitamín A 5000.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs, kterou přes síto procedíme. Přidáme cukr, dobře rozmícháme.
 - 
                                2
Do směsi vmícháme jahodový a bílý jogurt. Směs nalijeme do plastové nádoby a mrazíme cca 4 hodiny. Směs pravidelně promícháváme, abychom rozbili ledové krystaly. 30 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazničky, aby směs povolila.
 - 
                                3
Podáváme v pohárcích zdobenými čerstvými jahodami a mátou.