Čokoládové karamely
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 32.7 mg
 - Draslík 235 mg
 - Vláknina 5680 mg
 - Vitamín A 5680 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čokoládu nastrouháme. Smetanu uvedeme k varu, smícháme s čokoládou, cukrem a medem. Za stálého míchání opět uvedeme k varu. Při 115 °C ztlumíme výkon a vaříme dál. Při 125 °C přendáme hrnec do vodní lázně.
 - 
                                2
Mramorovou desku potřeme olejem, ze čtyř kovových latěk vytvoříme čtverec 15x15 cm velký a taktéž je potřeme olejem. Hmotu nalijeme do formy a necháme 120 minut zcela vychladnout. Ztuhlou hmotu pokrájíme na kousky 2,5x2,5 cm velké a zabalíme je do celofánu.