Smetanová miska s čokoládou
Suroviny
- 200 g Čokoláda 70% kakao
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 150 ml Mléko plnotučné
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Vanilkový lusk
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Koňak Armaňak
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 34 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 319.8 mg
 - Draslík 48.6 mg
 - Vláknina 5312 mg
 - Vitamín A 5312 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 233.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čokoládu, mléko a koňak vložíme do malého hrnce, za občasného míchání vše vaříme na mírném plameni asi 5 minut, dokud se čokoláda nerozpustí. Dbáme na to, aby směs neprošla varem. Poté dáme hrnec stranou.
 - 
                                2
V míse důkladně promícháme vejce, žloutky, vanilkovou esenci, smetanu a cukr. Přidáme ke směsi s čokoládou, rozmícháme dohladka.
 - 
                                3
Vzniklou směs rozdělíme do čtyř misek. Misky položíme do zapékací misky a zalijeme vroucí vodou tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky misek. Pečeme asi 40 minut. Mističky s čokoládovou směsí vyjmeme, necháme 30 minut vychladit, poté je dáme na hodinu do chladničky. Nakonec je ozdobíme jogurtem a posypeme strouhaným muškátovým oříškem.