Paella toreadorská
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 6 dl Voda pitná
 - 2 dl Rýže dlouhozrnná
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 352 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 335.7 mg
 - Vláknina 15695 mg
 - Vitamín A 15695 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 95 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky, mrkve oškrábeme, pokrájíme na kostky. Rozpůlíme papriky, odstraníme semínka a krájíme na proužky.
 - 
                                2
Z pórku odstraníme zelený vršek i dolní část, rozkrojíme na polovinu, opláchneme vodou. Poté rozkrájíme na jemné proužky.
 - 
                                3
Rozehřejeme ve woku olej, přidáme cibuli, osmahneme, přidáme rýži, rajčatový protlak, zeleninu a promícháme. Osolíme, přsypeme oregano, zalijeme vodou a pod pokličkou necháme vařit 25 minut.
 - 
                                4
Poté podáváme.