Domácí croissant

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 10 g Med včelí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 169.2 mg
  • Draslík 138 mg
  • Vláknina 4960 mg
  • Vitamín A 4960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse smícháme droždí s polovinou připravené mouky, zalijeme vlažnou vodou. Zamícháme, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo alespoň na 15 minut.

  • 2

    Mezitím smícháme rozehřáté máslo, mléko, vejce, med, sůl, cukr a zbytek mouky. Pořádně promícháme a přidáme kvásek. Těsto dáme do lednice a necháme alespoň půl dne odpočívat.

  • 3

    Těsto rozválíme na pláty, ze kterých vytvoříme trojúhelníky o straně cca 10 centimetrů. Trojúhelníky zarolujeme a získáme tak tvar croissantu. Na závěr dáme na vymazaný plech a pečeme 15 minut při teplotě 165 °C.

Komentáře k receptu