Pečené rynglové hrudky
Suroviny
- 100 g Cukr krystal
 - 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 g Cukr moučkový
 - 150 ml Vejce slepičí
 - 2 kávová lžička Mléko - podmáslí
 - 1 ks Cukr krystal
 - 1 kg Ryngle
 - 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
 - 0.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 125.2 mg
 - Draslík 1413.3 mg
 - Vláknina 1600 mg
 - Vitamín A 1600 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava: pečící nádobu vymažeme lžící másla. Troubu předehřejeme na 190°C.
 - 
                                2
Ovocný základ moučníku: ryngle vypeckujeme a rozpůlíme. Připravené ovoce promícháme se 100 g krystalového cukru, lžící citrónové šťávy a s 25 g hladké mouky. Touto směsí vyložíme máslem vytřenou zapékací mísu.
 - 
                                3
Těsto: Do hlubší mísy prosejeme zbytek hladké mouky - 225 g se dvěma lžičkami kypřicího prášku do pečiva a 75 g krystalového cukru. Dále do těsta přidáme 1 vejce, 150 ml podmáslí a 75 g rozehřátého, ale vychladlého másla. Směs vymícháme do hladka.
 - 
                                4
Hotové těsto by mělo mít měkčí konzisenci. Ukrajujeme polévkovou lžící kousky a na každou půlku ryngle dáme jednu lžíci těsta.
 - 
                                5
Takto připravený moučník pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 - 40 minut do zlatova.
 - 
                                6
Servírování: než se moučník upeče, ve šlehači vyšleháme 500 ml šlehačky s 100 g moučkového cukru. Moučník servírujeme horký s porcí ušlehané šlehačky, jako teplý dezert.