Krémová fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 133 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 30.5 mg
 - Draslík 45.7 mg
 - Vláknina 1641.8 mg
 - Vitamín A 1641.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 792.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané a propláchnuté fazole namočíme na celou noc do studené vody v hrnci. Následovně vložíme do hrnce bobkový list a pod pokličkou fazole povaříme doměkka. Z měkkých fazolí vybereme bobkový list.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm mouku na světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, dobře promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a zalijeme fazole. Ještě horké ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu a vrátíme na sporák. Ochutíme solí, pepřem, posypeme petrželovou natí. Přivedeme k varu a odstavíme z ohně.
 - 
                                3
Teplou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. na povrch každé porce dáme lžící sladké smetany.