Zeleninové pyré s kytičkovou těstovinou
Suroviny
- 100 g Mrkev kořen
 - 90 g Cuketa
 - 200 g Rajčata
 - 40 g Sýr Gouda 30%
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Paprika sladká
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hrášek mražený
 - 3 polévková lžíce Těstoviny
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 4.4 mg
 - Draslík 265.2 mg
 - Vláknina 4918.7 mg
 - Vitamín A 4918.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibulku s česnekem očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Mrkev a malou cuketku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zralá rajčata se silnou dužinou omyjeme,ponoříme do misky s horkou vodou na 30 sekund. Poté je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V kastrólku přivedeme k varu vodu, přisypeme drobnou těstovinu - kytičky a těstovinu uvaříme doměkka podle návodu (přibližně do 10 minut). Uvařenou těstovinu scedíme, dáme ji do misky, přidáme pár kapek oleje, promícháme a zakryjeme.
 - 
                                3
V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibulku s česnekem, přidáme mrkev, cuketu a špetku sladké papriky. Směs promícháme a restujeme 2 minuty. Pak přidáme rajčata, vodu, promícháme a pod pokličkou z dusíme 8 minut. Poté přimícháme promytý mražený hrášek a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut.
 - 
                                4
Do měkké podušené zeleniny přimícháme sýr a pánvičku odstavíme z plotny. Poté všechnu zeleninu i se šťávou rozmixujeme na zeleninové pyré, které promícháme s uvařenými kytičkami.