Šťouchané brambory s máslem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 9.9 mg
 - Draslík 127.6 mg
 - Vláknina 4662 mg
 - Vitamín A 4662 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Oškrabanou a omytou karotku a jarní cibulku (bílou část) nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme pod tekoucí vodou a rozděláme ji na malé růžičky. Sýr nastrouháme na malém struhadle.
 - 
                                2
Brambory dáme do rendlíku, zalijeme je vodou, přidáme na kolečka pokrájenou cibulku, špetku kmínu a vaříme je pod poklicí doměkka 15 minut.
 - 
                                3
Zeleninu vložíme do druhého rendlíku, přilijeme trošku vody, přidáme máslo a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut doměkka.
 - 
                                4
Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo, sýr a rozšťoucháme je téměř na kaši. Dušenou zeleninu i se zbytkem šťávy též rozšťoucháme, pak přidáme brambory a vše promícháme.