Sicilská roláda
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Cukr vanilka
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 hrnek Čokoláda hořká
 - 0.5 hrnek Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 hrnek Cukr krupice
 - 1 hrnek Sýr Ricotta
 - 1 polévková lžíce Kandované ovoce
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Likér krémový - Baileys
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 111.4 mg
 - Draslík 106.1 mg
 - Vláknina 1218.5 mg
 - Vitamín A 1218.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké mísy rozklepneme vejce a šleháme, až zhoustnou a jsou jemná.
 - 
                                2
Přisypáváme postupně cukr, vždy po rozpuštění předchozí dávky.
 - 
                                3
Přimícháme mouku s mlékem.
 - 
                                4
Přelijeme těsto do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a necháme ztuhnout. Poté na pečící papír vyklopíme.
 - 
                                5
Papír sundáme a zarovnáme okraje.
 - 
                                6
Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a 5 minut necháme odležet. Znovu rozložíme a necháme vychladit.
 - 
                                7
V míse smícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem.
 - 
                                8
Přidáme čokoládu a kandované ovoce a krém rozetřeme na těsto.
 - 
                                9
Srolujeme a dáme na talíř.
 - 
                                10
Ozdobíme našlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.