Mrkvová rýže

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 150 g Mrkev kořen
  • 40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 0.56 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 363 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 7.4 mg
  • Draslík 82.1 mg
  • Vláknina 10402 mg
  • Vitamín A 10402 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme na lžíci másla. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 250 ml vody a uvedeme do varu. Vše dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 20 minut.

  • 2

    Do vařené rýže vmícháme zbylé máslo, ovčí sýr a pomerančovou šťávu.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíř a podáváme.

Komentáře k receptu